DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Skal du bygge et nyt bed til haven? Har du ikke helt styr på hvad der skal bruges, og hvordan det hele skal sættes sammen, så bare rolig, det finder du ud af inden du har læst alt denne tekst handler om. Det er nemlig vigtigt at vide et par småting, hvilke skruer der egner sig bedst, hvor bedet skal stå, hvilket træ der skal bruges, der er så mange ting der er gode at have i tankerne når nye ting skal etableres.

Materialerne

Det er ikke fordi du skal bruge ret meget, for du kan i princippet bare købe nogle pallerammer og så er du færdig. Men er det ikke lidt sejere at du selv har bygget dit ejet bed? Du skal blot bruge følgende:

  • 4 brædder 120 cm* 90 cm højde minimum 30 cm

  • Søm

  • Boremaskine

  • Jord/spagnum

  • Kompost

  • Planter

Sådan bygger du:

Sæt blot dine brædder som en firkant og skru skruerne i, det er dog vigtigt at det bliver gjort ordentligt, bor eventuelt i forvejen med et hul, så er det hele nemmere. Skru derefter skruerne i, og sæt den hvor du vil have den.

Gode råd

Når du har lavet selve plantekassen, er det en god ide at bruge en fiberdug, så du slipper for uønsket ukrudt. Fyld derefter i med småsten som dræn, og en masse kompost, så dine planter får en god start på livet. Derefter kan du hælde spagnum, jord og whatever i, sørg gerne for at vande det godt igennem inden du gør andet. Når du vander igennem, sørger du for at der er klar, og at planterne kan få deres bedste levetid. Det er nemlig smart ikke at skulle vande. Plant en dag efter dine planter, og giv dem tid.