DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er jul, og det er gavernes fest. Dog er det også en dyr tid — men der er penge at spare, hvis du selv laver dine gaver. Eksempelvis til familiens yngste medlemmer. En gynge er oplagt mulighed.

Der er masser af muligheder for at lave sit eget legetøj — uanset om der er tale om pige- eller drengelegetøj. Her tager vi udgangspunkt i gyngen, der appelerer til både drenge og piger.

Til begynderne: Byg en gynge

Er du ikke den fødte håndværker, så er det en god idé ikke at give sig i kast med et alt for besværligt projekt. Her er en gynge en oplagt mulighed. Den er nemlig enkel at lave, og den kræver ikke mange materialer:

Fremgangsmåde

Et bræt og noget reb er i de fleste tilfælde nok. Og du behøver ikke andet værktøj end en boremaskine. Vær dog opmærksom på, at brædderne skal være holdbare. Som udgangspunkt skal de kunne holde til en voksen.

Skær dem til, så de passer — og lav dem gerne en smule ‘for’ brede, så du er sikker på, at der er nok siddeplads. Bor fire huller (to i hver side), som rebet kan stikkes igennem. Bind en tyk knude på bunden af hver rebene. Sørg for, at de ikke kan gå op af sig selv.

Bind derefter rebene sammen, så de kun går op i to reb. På den måde bliver sædet stabiliseret. Også her er det vigtigt, at de knuder eller knob, der bindes, ikke kan gå op. Alternativt kan du bruge en kæde i stedet for reb.

Når gyngen er færdig, bør du selvfølgelig tilbyde at komme og hænge dem op. Vær sikker på, at den bliver hængt sikkert og forsvarligt op.

Har du nogen idéer til spændende legetøj, som man kan bygge selv, så smid en kommentar herunder. 

DEL
Tidligere artikelSæt selv dine gardiner op
Næste artikelLav julekort selv