DEL
gulvkanonen.dk

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du føler at dit plankegulv kan trænge til et nyt liv, og det er en gulvafhøvling er det der skal til, så der et par tips og tricks her. Umiddelbart kan du sagtens spare de par tusinde kroner en gulvafhøvling, dog skal du tage dig i agt for disse faldgrupper. Læs med her og bliv klogere.

3 hurtige tips

En at de hyppigste fejl, som folk tit glemmer er at lukke af forstøvet inden en gulvafslibning påbegyndes. Det er ingen overraskelse at en gulvafslibning støver utrolig meget, og det er derfor ike nok, bare at dække af med lidt plastik og lukke dørene. En almindelig dør slutter ikke nok til, og støv kan sætte sig i alle sprækker. Når gulvet slibes, sættes fin-støv sig alle steder, og der er vigtigt at du får dækket godt af, inden du starter. En godt tips til afdækning, er at bruge et fugtigt lagen, det fanger støvet godt, og taper alle sprækker og huller til.

Hvis du selv kaster dig ud i opgaven og lejer en slibemaskine, skal du huske at sørge for at alle søm og skruer er fjernet. Hvis et lille søm eller skrue stikker op, kan det være skyld i at du river et stykke slibepapir i stykker, som koster knap 150 kr. Hvis det er skruer, skal du sørge for at underskrue de enkelte skruer, så de går ned under overfladen. Hvis det er søm, skal du sørge for at “dykke” alle sømmene, med en hammer og en speciel søm dukkert.

Tredje og sidste tip er at du først skal leje maskinerne når du er helt klar til arbejdet, dvs. efter du har tjekket for søm, og skruer, og har dækket godt af. Når du lejer maskiner til f.eks. gulvafslibning, tæller taxameteret så snart du afhenter og slukker først når du aflevere det igen.

Du kan altså sagtens slibe dit gulv selv, men husk at gør forarbejdet grundigt. Eller tag kontakt til en professionel.