DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Medmindre du er virkelig glad for din mekaniker, og godt kan lide at betale mere end du behøver, så er der her et lille godt “trick”, der hurtigt kan spare dig for en hel del penge. Når din bil er til servicetjek, er det meget normalt at den får påfyldt motorolie, og ofte bliver det gjort, uden at du overhovedet bliver spurgt om det, da mængden af motorolie naturligvis skal være i orden.

Prisen på motorolie hos en mekaniker/serviceværksted, er dog ikke overraskende en væsentlig anden, end hvis du selv køber olien. Køber du eksempelvis din motorolie her, kan du spare i hvert fald 50% i forhold til den normale pris.

Det er ikke svært

Du har med ret stor sandsynlighed prøvet at hælde sprinklervæske på bilen, og princippet og fremgangsmåden er fuldstændig den samme. Skal olien skiftes er det en lidt større operation, og her kan det være en god ide at konsulere en mekaniker, men det er dog stadig en operation du uden de store problemer kan udføre selv, hvis dine hænder ellers er skruet nogenlunde fornuftigt på.

Det eneste du skal gøre, er at åben motorhjelmen, finde beholderen med motorolie, tage målepinden op, tørre den af og putte den i igen for at finde ud af om mængden er den rette. Er markeringen på målepinden for lav, påfylder du den rette type motorolie til det passer, og vupti, så har du måske lige lynhurtigt sparet 500 kroner.

Det kan desuden være en god ide at gøre dit værksted opmærksom på, at du både har tjekket og påfyldt olie, så de ikke gør det unødvendigt. Det skal med det samme siges, at langt langt de fleste værksteder naturligvis er helt reelle, men man hører eksempler på steder, hvor de påfylder og tager betaling, selvom det ikke har være nødvendigt.