DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du har en gammel og usikker låsecylinder i yderdøren, er det let for indbrudstyve at komme ind i din bolig. Se her, hvordan du let skifter den selv.

Mange danske døre er udstyret med låse, der gør det let for tyven at komme ind i dit hjem. Derfor er det en god idé at udskifte den gamle låsecylinder, så tyven får sværere ved at komme ind. Det er faktisk ikke så svært, men vil du være på den sikre side, anbefaler vi, at du tager kontakt til en låsesmed i København, eller hvor du bor henne.

Trin 1

I den vrider, der er placeret på indersiden af døren, sidder to skruer. Skru dem ud. Sæt en finger på cylinderringen, der er på dørens yderside — så undgår du, at den falder ud igen, når du skruer skruerne på indersiden ud.

Trin 2

Fjern vrideren og cylinderringen på dørens inderside.

Trin 3

Inde i låsen (på dørens inderside) finder du en vriderpind, der bliver holdt fast af to skruer. De skal skrues ud. Sæt en finger på cylinderen, så den ikke falder ud, når skruerne fjernes. Montér herefter den nye låsecylinder og vriderpind med de to skruer, du skruede du før.

Trin 4

Når de to skruer er løsnet og fjernet, er det tid til at trække cylinderen ud. Den, der sidder på dørens forside.

Trin 5

Placér den nye låsecylinder i låsen på forsiden af døren, således dens placering passe med de skruer, der er i vrideren på indersiden. Skru herefter skruerne på dørens inderside ind i den nye cylinder, der netop er blevet monteret på dørens forside.

Trin 6

Stikker skruerne fra vriderpladen for langt ud på dørens forside, så bør du kappe dem af, så de kan skrues ind i cylinderringen.

Trin 7

Sørg for, at vriderpinden sidder, som den skal. Det gør du ved at rokke lidt i den, så du kan se, om den har kontakt med cylinderen. Skub herefter cylinderringen på plads. Den skal sidde oven på den nye cylinder på dørens forside.

Trin 8

Der sidder en vrider på indersiden af døren. Den skal du skrue på med de to tilhørende skruer, som holder cylinderringen på ydersiden fast også. Du må dig ikke skrue dem helt fast, men skrue dem løst i. Imens du gør det, så hold på cylinderringen på ydersiden med en finger, så den ikke risikerer at falde ud.

Trin 9

Tjek at vriderpinden sidder, som den skal; bevæg den lidt frem og tilbage, så den sætter sig. Sidder den ordentligt, skal du bare skrue den helt fast.

Når det er gjort, skal du tjekke, om låsen virker. Gør den det, er du færdig.