DEL
uniggardin

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det at skulle finde gardiner til hjemmet, kan godt være en jungle. Ligeledes at sætte dem op kan skabe problemer for selv en handyman. Men frygt ikke. Vi hjælper dig med et par tips og tricks her.

Det findes mange forskellige slags gardiner: Lamelgardiner, foldegardiner, plisségardiner, stofgardiner og rullegardiner, og derefter skal du skal stilling til hvilket slags materiale og farver du skal vælge. Traditionelle gardiner i stof er med til at skabe en god stemning i rummet. Især i soveværelset er de traditionelle lange stofgardiner populære, dog handler det om at holde lyset ude, så man bør kombinere det med et mørklægningsgardin indenunder. Når du sætter et mørklægningsgardin op, er det vigtigt at gardinet slutter helt tæt både i siderne, top og bund. Det gøres nemmest ved at du montere gardinet i så tæt på ruden som muligt. Du kan selv vurdere om du skal montere gardinet i toppen af vinduet eller på siderne. Her er det vigtigt at du holder gardinet op og ser hvor der bliver lukket mest af for lyset. De fleste mørklægningsgardiner monteres med 2 skruer i hver side. En god idé er også at holde gardinet op, med beslagene monteret ude i siden, og så markere med blyant, hvor skruerne skal sidde. Derefter tager du et beslag ad gangen og skruer det op. På de fleste beslag er det en lille split, som kan vippes ud i den ene side, og i den anden, skal gardinet blot sættes ind.

Køb gardinerne i den rigtige længde

I store byggemarkeder kan du købe gardiner i forskellige standard længder, hvor du selv skal korte dem af. Problemet med det, er at både metalrøret, som gardinet sidder på skal skæres af med en nedstryger, og selve stoffet skal klippes. Her klippes der ofte skævt eller stoffet kan flosse, og det kommer sjældent til at blive et godt resultat. Du kan købe gardiner i specielle mål her.