DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Et tilstoppet gulvafløb kan være irriterende. Hvad end det skyldes hår eller sæberester, så er det en ubehagelig opdagelse, når man finder ud af, at vandet i brusekabinen pludselig ikke vil forsvinde fra gulvet igen. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du selv gør afløbet rent. Det skal dog nævnes, at det er langt nemmere blot at erhverve sig en selvrensende vandlås fra Green Drain i stedet, så du helt undgår at skulle have hånden fuld af hår og snavs for at fikse det tilstoppede afløb.

Brug kogende vand

Hvis dit afløb er tilstoppet, skal du først og fremmest have fat i en spand med 1-2 liter kogende vand i, som du hælder ned i afløbet. Det kan hjælpe at tilføre lidt opvaskemiddel, men undgå helst at bruge alt for stærke midler. Det er også vigtigt, at du kun hælder det kogende vand i afløbet, hvis afløbet ikke er helt stoppet til og derfor ikke tillader noget som helst gennemløb.

De traditionelle vandlåse skal renses manuelt

Hvis du ikke har en af de selvrensende vandlåse, som blev nævnt før, så skyldes det tilstoppede afløb nok, at hår og andet har sat sig fast i den vandlås, du i stedet har installeret, og derfor bliver du altså nødt til at hive et par handsker på og rengøre afløbet manuelt. Dette kan være ret ulækkert, men det er nødvendigt, når først uheldet er ude.

I værste tilfælde kan afløbet være så tilstoppet, at du for det første ikke kan tilføre det kogende vand, og for det andet ikke kan få fat i det, der har sat sig fast i afløbet. I dette tilfælde bliver du nødt til at søge professionel hjælp. Dette er igen en træls udgift at have, så derfor vil det altså ultimativt være den bedste løsning at få fat i en selvrensende vandlås.

DEL
Tidligere artikelDu kan sagtens klare træningen selv
Næste artikel