DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Pillefyret er en af de mest populære opvarmningsmetoder herhjemme i Danmark. Dette er der bestemt ikke noget at sige til, da pillefyret både er en nem og billig måde at varme huset op på. Sammenlignet med el – varme kan man spare op til 70% på sin el – regning, og det kræver ikke et kæmpe stykke arbejde. Man skal bare sørge for at få købt træpiller, og så skal de ellers bare smides i fyret en gang imellem. En gang om måneden bør man også rense pillefyret, og det kan man sagtens selv gøre. Når man skal rense sit pillefyr skal man rense både nede i selve fyret og i brændkammeret. Ønsker du at købe et pillefyr så læs mere her.

Rensning af selve fyret

For at rense nede i fyret, skal man først have låget af. Når dette er af, kan man tage en børste og børste det værste støv væk. Derefter tager man stålstængerne op af hullerne og støvsuger både dernede og i selve skorstenen. Når man renser fyret, er det selvfølgelig vigtigt, at det er slukket, og man er påført en støvmaske og et par handsker som kan modstå varme. Afhængigt af hvilken model man har, kan de se anderledes ud, men denne fremgangsmåde fungerer på de fleste modeller.

Rensning af brændkammeret

Brændkammeret er en lille skuffe i fyret hvor træpillerne bliver brændt. Når man trækker skuffen ud kan man tydeligt se de brændte træpiller som er blevet til gløder. Disse gløder tager man og fjerner med en lille skovl, indtil der ikke er flere. Det er meget vigtigt, at man ikke bruger en støvsuger, ligesom man gjorde i selve fyret, da den så med stor sandsynlighed vil blive antændt.

Hvorfor fyret skal renses

Fyret skal renses en gang om måneden, så det kan yde optimalt. Hvis man ikke renser det, vil man ikke få den samme varme ud af ens træpiller. Det kan også risikere at gå i stykker, hvis man ikke renser det ofte nok.