DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det intelligente hjem er på vej til at blive dét, der definerer fremtiden. Der kommer hele tiden flere og flere ting, det er muligt at koble til internettet. Og det kan være med til at gøre hjemmet smartere.

I det intelligente hjem kan du automatisere og fjernbetjene alt fra kaffemaskinen til gulvvarmen. Det skyldes ikke blot, at det er nemmere og mere bekvemmeligt, men også at på denne måde vil vores varme- og el-ressourcer blive brugt mere effektiv. Samtidig kan du bedre sikre dit hus mod indbrud. Dette kaldes for 5G & Tingenes internet.

Der findes forskellige løsninger, du kan bruge til at styre det intelligente hjem. Faktisk findes der også flere teknologier, der slåes omkring at være dem, der er de foretrukne til styring af lys og varme. Det er en god idé at kende til de forskellige alternativer, hvis du overvejer at få installeret intelligente løsninger i dit hjem.

Z-Wave

Z-Wave er en trådløs standard, der findes i mange produkter, der befinder sig i den billigere ende af prisklassen. Denne teknologi kan blandt andet bruges til at styre elforsyning og lys — også helt ned på det enkelte kontaktniveau.

Teknologien kan samtidig også anvendes til at kontrollere eksempelvis lukning af vinduer og termostater til overvågning af dine rum. Det er smart, og det fungerer ved, at en central gateway sluttes til internettet.

IHC

Intelligent House Control (IHC) er en anden løsning. Den er udviklet af dansker ved navn Laurits Knudsen. Hvis du har et IHC-anlæg, så kan du selv programmere dine lamper, dit fyr eller andre elinstallationer.

Blandt andet har du mulighed for at få et IHC-anlæg, der eksempelvis gør det muligt at slukke alt lys i huset på én gang, og som automatisk slår alarmen til, når du forlader din bolig eller lægger dig til at sove.