DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I disse tider kan det virke stort set umuligt at komme ind i en god træningsrytme. Den ene dag er fitnesscentret åbent, den anden er det ikke. Og vejret gør det heller ikke ligefrem tiltalende at skulle ud og svede på jernhesten.

Men det er der heldigvis en løsning på. Flere og flere danskere er begyndt at træne derhjemme, fordi det giver fleksibilitet og er billigere og sjovere. Læs her, hvordan du kommer godt i gang med din egen hjemmetræning.

Hvad går hjemmetræning ud på?

”Hjemmetræning” kan referere til meget. Det kan være alt lige fra vægtløftning til yoga, men overordnet set handler det om, at du udnytter dit hjems fire vægge til at få en sundere livsstil. Uanset hvor stort dit hjem er, er der mulighed for at træne derhjemme – det handler bare om at være kreativ.

Du kan udføre hjemmetræning på mange forskellige måder. Nogle vælger at købe forskellige sæt vægte, en pull up-stang og kettle bells. Andre vælger at udføre al træning baseret på sin egen kropsvægt og har dermed ikke brug for noget ekstra udstyr. Det afhænger af, hvilken type du er.

Hjemmetræning kræver det rigtige udstyr

Du behøver dog ikke at bruge oceaner af penge på nyt træningsudstyr. Nej, i virkeligheden kan du finde kvalitetsudstyr og træningstøj til billige priser, hvis du bare ved, hvor du skal søge. Find det her, hvor du kan vælge mellem alle de bedste sportsmærker og prisniveauer.

Selvom du ikke ligefrem skal omdanne din stue til et stort, teknisk fitnesscenter, er det alligevel vigtigt, at du har det rette træningsudstyr ved hånden. Kvalitet spiller stadig en stor rolle. Hvis du bruger for lette vægte eller sko, der glider, kan din træning blive ineffektiv.

Skab dig nogle gode rutiner

Det vigtigste ved hjemmetræning er dog, at du kommer ind i nogle gode rutiner. Og dén del er også den sværeste. Du skal først finde ud af med dig selv, hvad dine mål er, og hvordan du opnår dem. Du skal finde ud af, hvilken træningsform passer bedst til dig, og hvad du har brug for, før det spiller.

Og så skal du afsætte tid til din hjemmetræning. Det mest optimale er, at du beslutter dig for et bestemt tidspunkt hver dag eller hver anden dag – og hold dig til det. Det kan være inden morgenmaden, efter det første Zoom-møde eller om aftenen, når børnene er gået i seng. Du skal bare vælge et tidspunkt, der rent faktisk er realistisk.