DEL
Security alarm keypad with person arming the system concept for crime prevention

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange der vælger at få installeret indbrudsalarmer i deres hjem. Antallet af alarmsystemer der bliver installeret, har aldrig været højere, og samtidig har antallet af indbrud aldrig været lavere. Der er meget der tyder på, at disse to derfor kunne have en sammenhæng.

Der er for meget stor forskel på, hvad det koster at have en tyverialarm installeret alt efter hvilken type man vælger. Tager man eksempelvis Verisure, G4S eller lignende kommer man hurtigt til at betale fra omkring 5000 kroner om året, alt efter hvor omfattende systemet er sat op.

Gør det selv løsninger hitter – og er lette

Der er naturligvis visse fordele ved at have installeret et system fra en af disse udbydere, da der sidder mennesker klar, hvis alarmen skulle blive udløst. En røgalarm kan også ringe direkte op til alarmcentral osv. I rigtig mange tilfælde vil man dog være mindst lige så godt dækket med en alarm som man selv har installeret, og det er der da også flere og  og flere der vælger.

Der findes et væld af gør det selv tyverialarmer. En af de mest populære hedder Powermax, og kan blandt andet købes her. Fordelen ved at vælge en af disse løsninger er naturligvis, at der kun er engangsydelsen ved at købe alarmsystemet og ikke et månedligt  abonnement.

En anden ting man sparer ved at installere et alarmsystem selv, er selve installationen. Nogle gange er det med i prisen, men det er slet ikke usædvanligt, at man kommer til at betale flere tusinde kroner for at der kommer en tekniker ud.

Langt de fleste gør det selv alarm systemer er uhyre nemme at installere og kræver ikke meget mere end end skruetrækker og eventuelt en boremaskine for at man er i gang.

Det eneste man reelt skal være opmærksom på, er at man følger installationsvejledningen meget grundigt, så den installeres og virker helt efter hensigten.