DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mange bruger tusindevis af kroner på at købe nye møbler, brugskunst og lignende, i forsøget på at gøre tv-stuen til et hyggeligt og hjemmeligt rum at opholde sig i.

Et godt og billigt råd er at male den ene væg i en solid farve, som skiller sig ud fra de andre vægge, således at der bliver skabt mere spil i rummet. Dette resulterer ofte i at de gamle møbler kommer mere til sin ret, og man opdager at det ikke nødvendigvis var møblerne som skulle skiftes, men derimod de kedelige hvide vægge.

Før I går i gang med at male væggene, er det vigtigt at de bliver vasket ordenligt ned – så holder malingen længere. Vi anbefaler maler-grundrens, da det fjerner fedtfingre og andet skidt, så let som ingenting. De normale blandingsforhold er 1 del grundrens og 9 dele vand, det kan dog variere fra produkt til produkt, så husk at tjekke dette på pakken. Når væggene er vasket ned med malergrundrens, tørres de over med en våd klud.

Hvis du oplever problemer eller udfordringer, råder vi dig til at tage kontakt til din lokale maler.

Nu er væggene klar til at blive malet. Husk at anvende den rigtige rulle, som passer til din tapet. Er væggene fx sandmalet, skal du anvende en malerrulle med langehår, og hvis væggene er fuldspartlet skal der anvendes en korthåret rulle. Derudover skal du huske at anvende den rigtige glans. Vi anbefaler at der bruges glans 5 til stuevægge, dette kan dog være for lidt hvis I ofte oplever fedtfingre eller lignende på væggene i stuen, kan der anvendes en glans 10.