DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I denne moderne tid, hvor arbejdstid og familieliv er blevet flydende størrelser, som i højere grad lapper ind over hinanden. Arbejdspladsen kræver større og større rådighed over vor hverdag og dermed vores hjem. Derfor er det vigtigt, at din hjemmearbejdsplads fordrer effektivt arbejde og ro. Det kræver, at du sidder godt og har et godt arbejdsbord. Vi guider dig til, hvordan du kommer i mål med at lave dit eget skrivebord.

Først og fremmest må vi slå fast, at der er projekter, som man bare ikke selv kan lave. En god kontorstol er resultatet af mange års forskning i holdning, arbejdsposition og understøttelse. Den slags ved hverken du eller vi hos Goerdetselv.net noget om, så lad de professionelle om det.

Korrekt højde

For at opnå den korrekte arbejdsposition er det vigtigt, at du finder den perfekte siddehøjde for netop dig. For den gennemsnitlige dansker er den perfekte bordpladehøjde på ikke mindre end 72,5 cm, og en tommelfingerregel lyder, at armene skal kunne ligge i 90 grader i forholde til bordpladen. Skal din hjemmearbejdsplads leve op til statens retningslinker kan du læse mere op arbejdspladsens indretning her.

To veje: Vægmontering eller bordben

Når du har fundet den rigtige bordplade – og her gælder det altså om at finde en plade som ikke leverer splinter i underarmene og som kan tåle skjolder efter kaffe og the. Tag gerne lakerede plader eller den knap så kønne masonitplade.

Når din plade skal monteres er det en god ide, at skære et 3×2 cm’s hul i bagenden med stiksaven, så du kan føre din kabler op fra under bordet. Det kan være strøm til dockingstation, skærm, computer og mobiltelefon.

Nu har du så to muligheder – enten at montere din bordplade med hyldeknægte og træ-lægter eller bordben i form af deciderede bordben eller de hypermoderne bukkeben. Skal du være helt sikker på god arbejdsplads, så kan du købe et hæve/sænke-modul til bordet.

Fordele og ulemper ved alt

Der er fordele og ulemper ved de tre løsninger. Montering på væg stiller krav til ophænget, reducerer bordets bæreevne og gør det relativt svært at rykke rundt med bordet. Bordben er ikke så moderne, men det er så absolut ikke den kønneste løsning. Bukkeben er moderne og pæne, men mobile, i vejen og store og klodsede.

Så nu er du klar til at gøre dit skrivebord selv.