DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Julen står lige for døren, og her er der nok ikke så mange, der overvejer at bestille maden ude fra, da det er tradition at stå i køkkenet hele dagen og hygge med stege, kartofler, sovsen og alt det andet, der skal til. Udover at julen står for døren, så nærmer nytåret sig også med hastige skridt, og her er der en lidt anden mentalitet, når det kommer til maden, for her er der rigtig rigtig mange, der er begyndt at få den leveret den uden fra, frem for at stå med det selv.

Folk vælger den lette løsning

Typisk koster en nytårsmenu mellem 300 og 500 kroner for 3-4 retter, og det er svært er gøre meget billigere selv, hvis man vil lave noget nogenlunde tilsvarende. Alligevel findes der ikke meget der kan slå hjemmelavet mad. Ikke mindst fordi det er her man kan høse roserne. Det er svært virkelig at blive rost for at have varmet nogle retter, man har fået leveret i kasser.

Find inspiration hos restauranterne

Restauranterne tjener godt på at lave nytårsmenuer, da de har stordriftsfordele ved at lave hundredvis af de samme menuer. Men hvis der er noget restauranter i den grad er dygtige til, er det også at sammensætte en helt perfekt menu. Derfor er det også et godt sted at finde inspiration.

Ud af boksen eller traditionel?

Det helt klassiske er en form fisk eller skaldyr til forret, okse eller kalv til hovedret og mousse eller is af en slags til dessert, men inden for dette findes der tusindvis af variationer, og der er heller ikke nogen der siger, at man ikke må tænke utraditionelt, og der findes jo ikke nogen regler for hvad der SKAL være på et middagsbord til nytårsaften.

Mellem middag og midnat

Det er desuden vigtigt at huske på at en Nytårsaften varer i mange timer, og at der er langt mellem middagen og midnat, og derfor skal man også huske på, at det er en god ide med en late night snack, hvortil der ofte hører en god cognac eller lignende.

Gode links