DEL
Lav dit eget gyngestativ

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der findes mange ting som der skal tages stilling til når der sker familieforøgelse, og mange nye ting som skal investeres i. Du kan faktisk lave mange af dine egne ting selv, og dermed spare en masse penge. Det kunne f.eks. være et gyngestativ, som vi guider dig til her.

Det behøver ikke at være svært at lave dit eget gyngestativ. Det kræver blot at du er lidt handy, og ikke har ti tommelfingre skruet på, så læs med her.

Materialer som du skal bruge:

  • Øskenskruer
  • Møtrikker M12
  • Spændeskiver
  • Karabinhage
  • Tov
  • Havetræ eller hårdttræ
  • stolper 70×70 mm, overligger 140×70 mm, tværstykker 150×22 mm.

Det er vigtigt at have en idé om hvordan gyngestativet skal udformes, samt hvor det skal placeres. Et gyngestativet bør placeres på græsplænen uden andre elementer umiddelbart foran eller bagved gyngestativet. Jorden omkring skal kunne graves i, så gyngestativet kan fastgøres, og stå stabilt. Ligesom der skal være god sving plads både for og bag.

Til at samle stativet er det vigtigt at du har det rigtige slags værktøj, en god sav, skruemaskine og det rigtige værktøj til at grave stativet langt ned i jorden. Derefter går du bare igang med at samle de forskellige stykker træ, og her er det vigtigt at alle materialer fastgøres korrekt, så stativet forbliver stabilt. Skitsen herunder tager udgangspunkt i 2 gynger, men det er helt op til dig selv om i vil have 1-2 eller 3 gynder. Vi anbefaler ikke mere end 2 gynger, da stolperne ellers bør forstærkes.

Gyngestativ

Under gyngestativet kan man også lave en sandkasse, både så børnene ikke slår sig når de falder af gyngen, og så de kan lege i sandet, når de ikke gynger. Du kan en masse naturvenligt legetøj på diverse webshops, hvor du også kan finde færdige gynger og tilbehør. Du kan også lave en gynge selv, f.eks. af et gammelt bildæk eller en gammel stol, det er faktisk materialer som er bedre end hvis du går ud og køber en hård plastik gynge.