DEL
baalplads
baalplads

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Med en bålplads i haven får du et sted, der kan samle familien i mange år ud i fremtiden. Her får du et par gode og enkle tips til, hvordan du nemt og sikkert kan lave et selv.

En lille oase i haven

Hvis du drømmer om at riste snobrød og skumfiduser over åben ild sammen med ungerne, så er det bare om at komme i gang med at lave en bålplads i haven.

Det kræver faktisk ikke mere end et par timers arbejde, før du har din nye bålplads i haven. Her kan du sidde og nyde en hyggestund i flammernes skær sammen med venner og familie.

Du kan enten vælge at købe et færdigt bålsted eller selv at bygge et ud af sted. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, uanset hvilken løsning du vælger.

Placering

Det er ikke ligegyldigt, hvor bålpladsen kommer til at være. Først og fremmest skal det være et åbent sted, der ligger mindst 10 meter væk fra den nærmeste bygning med fast tag. Hvis du har et hus med stråtag, bør du lægge det 30 meter væk.

Vær også opmærksom på, at bålpladsen ikke ligger for tæt på grene fra nærliggende træer. Generelt bør du tænke over placeringen på bålpladsen. Det er eksempelvis også en dårlig idé at have den liggende i vindretningen lige foran terrassen. Du skal også huske, at naboerne ikke skal generes af bålrøgen.

Afgrænsningen

Når den rigtige placering er fundet, er det tid til at afgrænse bålstedet. Det første, du skal gøre, er at grave et hul, som det kan sænkes ned i. Sørg for, at den får en ordentlig størrelse.

En tommelfingerregel er, at diameteren skal være på mindst én meter. Ellers bliver der alt for lidt plads til brænde.

Når bålpladsen er gravet ud, er det på tide at afgrænse den. Her kan du bruge mursten, natursten og andet. Det vigtige er, at det ikke er sten, der ‘sprænger’, når de bliver opvarmede. Ligeledes er det (selvfølgelig) vigtigt, at det materiale, der bruges til at afgrænse med, ikke er brændbart.

Det er vigtigt, at afgrænsningen er lavet ordentlig, så ilden ikke har mulighed for at brede sig. Samtidig får du med en god kant mulighed for at lægge en bålrist eller snobrødspinde på, så I kan riste pølser, skumfiduser og lave mad over den åbne ild.