DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Julen bringer familien tættere på hinanden. Det er i juleferien, vi har tid til at lege med ungerne, og hvilken anledning er mere oplagt til at gå i gang med et hyggeligt byggeprojekt sammen?

Børn lærer gennem hele deres opvækst. Når de er helt små, lærer de af at lege — og det gør de til en vis grad også, når de bliver teenagere. Legen er altså en central af dét at være barn, da den styrker og gør børnene klar til voksenlivet. Derfor kan det også være lærerigt at lave et ‘minibyggeprojekt’ sammen med dem. Se det som motorisk legetøj for lidt større børn.

Byg en sæbekassebil

Sæbekassebilen er en klassiker, når det kommer til byggeprojekter med ungerne. Det er tidsløst og seriøst legetøj, der aldrig går af mode. Det er ikke så svært at lave, men det kræver, at I har de fornødne materialer, det kræver for at bygge den. I kommer langt med nogle solide træplader, nogle hjul, skruer, en boremaskine og noget tov.

Byg et legehus

Legehuset er ligeledes et klassisk byggeprojekt. Det er dog lidt mere tidskrævende, og det er måske ikke den helt rigtige årstid at gå i gang med at lave, men hvis I har en garage, et værksted eller et andet sted, der er overdækket, så kan I med fordel lave det her.

Det kræver også lidt flere materialer at gå i gang med legehuset. I kan finde mange guides til, hvordan I bygger et legehus, der står imod vind og vejr, på nettet via en simpel Google-søgning.

Juletræsfod

Har I ikke en juletræsfod i forvejen, er det selvfølgelig en oplagt mulighed at gå i gang med. Det er heller ikke så besværligt, og også her er der mulighed for at finde gode og udførlige guides på nettet.

Det vigtige er, at foden bliver stabil, samt at træet kan få vand. Det er ikke nødvendigt, at træet kan få vand, men det gør ‘holdbarhedsdatoen’ længere.