DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Mangler du også afbræk fra en travl hverdag? Så kan Iyengar yoga eventuelt være noget for dig. Alle har efterhånden hørt om den meditative sport yoga, men Iyengar yoga adskiller sig på nogle punkter. Her udføres alle øvelserne helt præcist, hvilket gør at du kan holde stillingerne i længere tid. Dette styrker kroppen og giver ro i sindet.

For at kunne udføre øvelserne helt præcist, bruges der også redskaber i Iyengar yoga, i modsætning til normale yoga, hvor man bare har en måtte. Desuden gør redskaberne det også nemmere for nybegyndere at kunne være med, da det hjælper til den præcise holdning af stillingerne, man skal opnå, for at kunne følge med.

Forhøj din livskvalitet

Man tænker altid på yoga som en meditativ sport, men det er ikke tiltænkt sådan det kommer bare naturligt. Mange har ikke tålmodighed til stillesiddende meditation, så her kan Iyengar yoga være løsningen, da det er beskrevet som meditation i bevægelse.

Meditation bliver brugt for at give hjernen et pusterum, men mange søger også efter tid til at få noget styrke ind. Denne kombination af sind og muskler kommer naturligt gennem Iyengar yoga, så selv i en travl hverdag kan man få tid til det hele. Du kan læse mere om det meditative Iyengar yoga og fordelene ved det her.

Hvordan Freud kan hjælpe med selvrefleksion

Mange bruger meditation og yoga til selvrefleksion, og hvis man kender til lidt psykologi, så kender man også til Freud. Freud har opfundet en personlighedsmodel, der består af ”jeg’et”, ”overjeg’et” og ”id’et”. Disse tre kategorier inddeler ens personlighed i henholdsvis fornuften, samfundets krav og drifterne.

Når man dykker ned i Freuds personlighedsmodel, og samtidig bruger lidt selvrefleksion, kan man undersøge og eventuelt besvare nogle spørgsmål om sig selv, man ellers ikke havde regnet med at kunne besvare.