DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du har sikkert en pensionsopsparing eller anden opsparing, og hvis du er som mange andre, så lader du andre om at stå for investeringen. Når det kommer til din pensionopsparing, vil det nok for mange være forbundet med en vis mængde sikkerhed, at lægge det i hænderne på en professionel investeringsrådgiver.

Når det kommer til noget så essentielt som din pension, kan det da også være en god ide at lade nogen håndtere det, der har fuldstændig styr på, hvad det er klogt at investere i og hvor der er stor sikkerhed forbundet med din alderdom.

Hvis du har en almindelig opsparing, kan det dog være en rigtig god ide selv at stå for investeringen, da der på den måde ikke er flere udgifter end nødvendigt forbundet med dine investering, hvis du selv klarer sagerne.

Vælg de “sikre” investeringer

Du kan naturligvis sagtens sætte dig ind i aktier og bruge lang tid på at sætte dig ind i analyser af markedet og se tendenser om hvor virksomgeder er på vej hen og lignende.

Der er dog også en anden mulighed, nemlig at investere i ETF’er (exchange trade fonds), hvor man investere i hele markedet og ikke enkelte aktier, hvilket betyder, at risikoen er langt lavere end hvis man investerer i enkelte aktier. Du kan læse mere om ETF’er her.

Hvis du investere på denne måde, er risikoen for at tabe penge meget lille på den lange bane, men du kan stadig være “sikker” på at få langt mere ud af din investering, end hvis du har dem stående i banken og trække renter, hvilket efterhånden for de fleste blot er en saga.