DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er rigtig mange ting, som man uden problemer kan give sig i kast med at lave selv, uden det volder nogen problemer. Der er mange af os der har et håndværker og gør-det-selv gen, der gør, at vi mere eller mindre gerne vil lave alting selv. Hvis man ikke ved hvordan man gør noget, er hjælpen altid lige i nærheden med Google, hvor man som du nok allerede godt ved, kan finde hjælp til stort set alt.

Det er dog en god ide at vide, hvad det lige er, man må lave selv, og hvor man skal kontakte en fagmand til at klare opgaven. Helt generelt kan man sige, at det der kan være farligt må man ikke selv røre alt for meget ved, desuden er kloakken i langt de fleste tilfælde ikke et område man skal nærme sig, hvis man ikke er autoriseret inden for feltet.

De områder hvor der er flest restriktioner er inden for netop kloak og så VVS og elektricitet. Der er en masse mindre El installationer, man gerne må lave selv, som eksempelvis at opsætte spots, hænge lamper op, udskifte vaskemaskine (hvis den har en stikprop), men der også mange områder, hvor man ikke selv må røre det, da det kan være livsfarligt og skabe brandfare, hvis man ikke er fuldstændig sikker på, hvad man skal gøre.

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside kan du altid finde de ting som du må gøre selv, og ikke mindst de ting du ikke må gøre selv. For selvom gør-det-selv genet er stærkt, så skal man naturligvis altid blive inden for lovens rammer. På Håndværkernøglen.dk kan du finde håndværkere inden for alle områder, så hvis du lige står og mangler en blikkenslager i Roskilde kan du finde det her, eller hvis du skal bruge en murer i Ballerup, er det også nøglen til at finde sådan en.

Som sagt er der en del ting hvor det er lovpligtigt at kontakte en fagmand, men i mange tilfælde skal man ikke være bange for at kaste sig ud i det og lave det selv, og ofte er det ikke noget problem, hvis man laver sin research ordentligt, og det er en langt større glæde ved selv at kunne ordne småting i hjemmet for mange,.