DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

For at kunne ligge fliser, vil det altid kræve flere midler, for at det kan lade sig gøre. Når man skal ligge fliser, så mener mange at der oftest er behov for professionel hjælp. Du behøver dog slet ikke hjælp, da det sagtens kan gøres nemt, og på en mands hånd. Det kræver bare en oplæsning af hvad der skal gøres.

Hvorfor gøre det selv?

Det er utroligt nemt, når først du ved hvordan du skal gøre det. Du sparer penge på at du selv gør arbejdet. For ved ikke at få en professionel ud, kan du spare alt den arbejdskræft og dyre løn væk. Du kan købe alt der skal til for billige penge på nettet.

Hvordan skal det gøres?

 1. Mål alt op:

 • Du skal først og fremmest måle flise arealet op, det er vigtigt at flisernes areal og omkreds er så præcise som muligt. Det vil give det pæneste resultat hvis alt er tæt og pænt.

 1. Rengør arealet:

 • For at du kan ligge fliserne er det vigtigt arealet er rengjort. Om det er indenfor eller udenfor er underordnet. Bare at snavs, ukrudt, jord og lign ikke er til stede.

 1. Brug tråd og vaterpas:

 • Der er intet værre end et pisse skævt gulv, så sørg for at underlaget er så lige som overhovedet muligt. Det giver det bedste resultat, så få fat i et vaterpas. Der er en null-værdi i prisen af et vaterpas.

 1. Skær til:

 • Når du har fundet ud af arealet, og hvor mange fliser der skal til. Er der sikkert en del der skal skæres til. Husk at gør det med en maskine med vand, en vandsliber, så du ikke flækker det hele, det mindsker også støv.

 1. Tegn:

 • Når du har mål, og lagt alting klar, så tegn en tegning. Tegningen skal vise hvor de enkelte fliser skal placeres, og ud fra de mål du har på fliserne.

 1. Monter fliserne:

 • Du er nu klar til at montere fliserne, start med sand og derefter placer fliserne på deres plads med maks. 1 cm imellem hver.

 1. Aflæg sand:

 • Sandet placeres i revnerne af fliserne, samt ovenpå, så det hele kan trække sammen.

 1. Ret op:

 • Efter en dag til to, går du ud og ser om de lægger som de skal, hvis ikke påfyld mere sand, og ret op.

 1. Lad dem sætte sig:

 • Fliser har brug for ro til at sætte sig, så lad dem være, brug dem ikke men lad dem sætte sig en lille uges tid.

 1. Aflæg sand:

 • Efter en uges til påfyldes sand i revnerne, og fliserne er inden længe klar til at tages i brug.

Gode råd til fliserne:

Et godt råd for at formindske ukrudt i fliserne vil være, at du hver 2 måned ca. påfylder mere sand i revnerne. Du sørger derfor for at dine fliser forbliver lige, og at ukrudt og lign ikke kommer. Der er intet værre end ødelagte fliser kort efter at de er sat op.