DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

For at kunne fuldende de fleste vægge, vil det altid pynte med fodpaneler. Men når mange skal til at have sat fodlisterne op, tyer de som regel til professionel hjælp, Man behøver dog slet ikke hjælp, da man meget nemt selv kan gøre arbejdet. Det kræver bare, at man læser op på, hvordan man skal gøre.

Hvorfor gøre det selv?

Som sagt er det utroligt nemt, når man først har sat sig ind i det, men udover sværhedsgraden er der også penge at sparrer. Ved ikke at hyre en faglært sparre man selvfølgelig hans løn væk, og derfor skal man nu kun betale for fodlisterne som man billigt kan købe på nettet eller i den lokale trælast.

Men hvordan?

Mål op

Først måler man fodlisterne op, og når man gør det, er det vigtigt at fodlisterne kommer til at sidde så tæt som muligt, dette vil give det pæneste resultat.

Skær til

Når listen er målt op, er næste trin at skære dem til. Her er det vigtigt, at de bliver skåret lige så de passer, og at enderne ikke flosser. Hvis de alligevel ender med at flosse, kan de dog reddes med sandpapir.

Monter fodlisten

Fodlisten sættes op med monteringslim, og med lidt træ lim ude i enderne. Her er det som sagt vigtigt, at den sidder godt i spænd.

Monter fejeliste

Efter selve fodlisten er monteret, er tiden kommet til den lille fejeliste helt nede på gulvet. Ligesom med fodlisten bliver fejelisten målt op og skåret til, så den er lige og finpudset. Til sidst limes den så fast på fodlisten.

Prikken over i´et

For at skabe en pæn overgang imellem væggen og selve fodlisten, giver man den lige en omgang akryl, dette vil skabe en perfekt finish til projektet. Ellers er der nu mulighed for at give projektet en sidste omgang maling eller træbehandling, hvis det trænger.