DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du har købt en lækker flaske vin, eller måske fået noget særlig dyr og fornem vin i gave. Du har tilberedt et lækkert måltid, som passer perfekt til vinen, og du har sat aftenen af til virkelig bare at nyde livet og forkæle smagsløgene. Der er bare en ting, du ikke har tænkt på. De rigtige vinglas. Hvis du ikke har nogle ordentlige glas, vil smagsoplevelsen af vinen blive en noget flad og kedelig oplevelse. I denne artikel forklares det, hvorfor vinglas har betydning, og hvad du kan gøre for at vælge de rigtige vinglas, så du kan få det optimale ud af din vin. 

Formen på et vinglas er alfa og omega

Hvis du er vant til at drikke din vin af vandglas, bør du selvfølgelig begynde med at få anskaffet henholdsvis glas til hvidvin og glas til rødvin. Allerede her er der en kæmpe forskel, særligt på størrelsen og dermed pladsen til aromaen. Men det er faktisk mere kompliceret end det. For der er også forskellige glas til de forskellige typer af vin. Formen på glasset bestemmer hvilke aromaer, der skal fremhæves i vinens smag. En god hovedregel er at gå efter et stort glas med plads til at smagen kan samle sig. Du bør desuden gå udenom glas, der er farvede, har riller, eller er for små, selvom det kan se pænt ud. Det er nemlig faktorer, der kan stå i vejen for smagens udfoldelse. 

Find frem til din yndlingsvin

Du kan selvfølgelig ikke have glas til alle de forskellige vintyper og druer, der findes. Derfor kan det være en god ide for dig at finde frem til nogle af dine yndlingsvine og købe glas, der passer til dem. På den måde kan du nøjes med 2-6 forskellige typer af vinglas. Du kan selvfølgelig også anskaffe et enkelt eller 2 eksemplarer af flere slags glas og så nøjes med at have nok til gæster af en bestemt type glas.