DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

 

Det er de færreste boliger, der har en kasselås nutildags. Dog er der mange gamle huse, der har en kasselås. Hvis du ikke ved, hvad en kasselås er, når du læser det, så kan det være, at du kender den, hvis du ser et billede:

kasselås
Dette er en kasselås.

Vækker det minder? Det er typisk sådan nogle låse, der er i huse fra 60’erne og 70’erne, men de bliver ikke brugt så meget længere. Det betyder altså også, at det er nogle gamle låse, dem der er tilbage. Og de kan let gå i baglås.

Men hvordan får man dem egentlig til at virke igen, hvis de går i baglås? Det er slet ikke så svært, som det lyder, selvom det kan bringe mange frustrerede stunder med sig, hvis ikke man ved, hvordan man finder frem til løsning.

Der skal faktisk ikke meget til, hvis uheldet skulle være ude, og din lås skulle gå i baglås. Med et simpelt lille trick kan du nemlig let få den til at virke igen. Du skal nemlig blot bruge din nøgle i den almindelige lås på dørens yderside. Det får låsen til at gå op, så den ikke længere er i baglås, og du kan derfor bruge den igen som før.

Det er et simpelt trick, som ikke kræver så meget, men alligevel har det gennem tiden bragt megen frustration til de folk, der stadig har en kasselås. Der er dog ikke nogen grund til, at det skal skabe mere frustration end højest nødvendigt — især ikke, når du nu kender tricket til at få den op.

Ovenstående video er produceret af HV Låseteknik, der er en låsesmed beliggende i København. De har lavet en lille stribe af ‘gør det selv’-videoer, som med garanti kan hjælpe dig med de problemer, der kan opstå i forbindelse med din lås.