DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er nemt selv at fremstille mad til sin hund. Det behøver nemlig ikke at være tørfoder, selvom det heller ikke er så svært at lave selv, hvis man gider at bruge tid og energi på det. Hundens kost kan nemlig sagtens bare bestå af dét, du alligevel skal have til aften. Der er dog et par forholdsregler, som det er vigtigt, at du overholder.

De tre tredjedele

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at hundens kost generelt skal bestå af en tredjedel kød, en tredjedel grøntsager samt en tredjedel kornprodukter. Det er i hvert fald en god tommelfingerregel at benytte, når hundens næste måltid skal tilberedes.

Kød, fisk og kylling

Kødet kan være alle former for kød. Det kan stamme fra alle dyr, og der kan anvendes alle former for kød — også indmaden. Lever og hjerte er eksempelvis glimrende at anvende i retter til hunden.

Fiskekød og kyllingekød er også godt, og du vil gøre klogt i at variere lidt i forhold til det kød, du anvender. Ellers bliver hunden måske kræsen med tiden, og kosten bliver for ensartet. Det kan i sidste ende gå ud over hundens helbred.

Grøntsagerne og kornprodukter

De grøntsager, du anvender til hundemaden, kan være mange forskellige varianter; kartofler, gulerødder, ærter og kål. Inden du putter dem i maden, er det en god idé at koge dem gode, da hunden ellers kan have svært ved at fordøje dem.

Det samme er tilfældet med kornprodukter. Her er det mest populære valg ris. Den skal du også huske at koge i minimum 25 minutter.

Husk også at give hunden vitaminer

Det er også vigtigt, at din hund får vitaminer og mineraler. Derfor anbefaler vi, at du giver den et tilskud af disse to ting ved siden af maden — eller at camouflere det i den mad, du serverer for hunden. Du kan læse mere om hundfoder på dette link.

Der findes eksempelvis et pulver, der kaldes for Vitabena. Det kan du med fordel blande i den færdige version. Det kan købes hos de fleste dyrehandlere, dyrlæger og på apoteket, og det indeholder alle de nødvendige mineraler og vitaminer.