DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis man ikke lige står og har økonomien til at købe lækre designermøbler fra Hay, Normann CPH eller andre af de store navne, er der faktisk mange måder, hvor man selv kan skabe et hjem fuld af designklassiskere og moderne møbler. Vi guider dig til, hvordan du gør det selv.

Sy dine egne puder

Moderne puder med print er hypermoderne, men koster ofte spidsen af en 7’er-stol. Men frygt ej, vi har en løsning til dig. Rigtig mange af de puder, du allerede har i dit hjem, skal blot have nyt betræk, og så har du nye og moderne puder. Det kan gøre rigtig nemt. På nettet finder du nemt de materialer, du skal bruge. Metervarer med enten digitalt print eller måske et strikket for, som krybes i vaskemaskine. Mulighederne er mange, og det er ofte ikke en stor opgave at komme i mål med, og vupti så har du nye farver og liv i stue, soveværelse eller hjemmekontoret.

Restaurer en klassiker

De danske hjem er fulde af designermøbler, men mange af modellerne er bedagede, slidte og kedelige. Der skal dog ikke meget arbejde til førend du har et restaureret og næsten nyt møbel med et moderne twist. En ældre FDB-stol skal blot slibes og olieres førend man har et lækkert og moderne møbel i høj glans. På samme måde skal mange træmøbler i lyse træsorter kun have en tur med sandpapir og sæbespåner før man har et dejlig blødt og naturligt møbel.

Mal dig til moderne farver

Mange af dine møbler og brugskunst er egentlig ganske moderne. Det er ofte farverne, som er lidt ud af trit med tiden. Der er heldigvis en ganske enkel metode til at løse det. Frem med grundrens, vask grundigt, slib ned hvis det er nødvendigt og så ellers i gang med spraymaling eller malerpenslen. Pas på, når du spraymaler for det bliver aldrig moderne med maling, der er løbet, så brug den tid der skal til, og sørg for at lave lange strøg i lige flugt. Med pensel er det vigtigt, at du får lang og løbende strøg.

Med få greb får du hurtigt piftet dine møbler op og så har du gjort det selv og fået designermøbler.