DEL

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er vigtigt, at dine briller passer til dit syn, men hvordan får du dem egentlig til den bedste pris? Og er det muligt at klage, hvis du er utilfreds? Herunder følger en række gode tips, når du skal købe briller, så du er sikker på, at du får mest muligt ud af købet.

Du skal være grundig, når du køber briller

Briller er ikke billige, og faktisk koster de ofte flere tusinde kroner, fordi det er nødvendigt, at optikeren fremstiller glasset specifikt til dit syn – og til det brillestel, du gerne vil have.

Det betyder, at du bør gøre forarbejdet grundigt, så du er sikker på, at du får mest muligt ud af dit køb – og for at sikre, at du ikke ender med at købe de forkerte briller, som ikke passer til dig.

Få testet synet flere steder

Der er mange optikere, som tilbyder, at du får foretaget en gratis synstest. Du kan med fordel få flere forskellige synsprøver, så du er sikker på, at alle steder når frem til det samme resultat.

Svar ærligt på optikerens spørgsmål

Du må endelig ikke tøve med at sige, hvis der er bogstaver eller elementer i synstesten, som du har svært ved at se. Det kan ende med, at du ikke får de rigtige briller med den styrke, der er tilpas i forhold til dit syn.

Sørg for, at glas og stel matcher

Det er ikke altid, at de glas, du får fremstillet, passer til alle stel. Faktisk kan du være ude for, at du ikke kan vælge det stel, du synes allerbedst om, fordi glassene ikke passer til. Derfor bør du være opmærksom på, hvorvidt det er muligt at kombinere glas og stel, før du vælger stellet.

Vil du vide mere?

Hvis du vil have hjælp til at finde den brille, der passer til dig, kan du læse mere her. Det er altid en god idé at vælge briller, som du mener, du kan bruge i mange år, da de er dyre, hvorfor du ikke bør skifte dem for ofte.