DEL
Cykelreparation

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Rigtig meget af barnets motoriske færdigheder kommer, når hjernen bruges til at holde, balancen, bevæge flere lemmer på samme tid, og lige netop her er cyklen et perfekt redskab. Netop derfor er det så vigtigt for barnets udvikling, at det lærer at cykle i en tidlig alder.

MEN, og der er et stort men; cykler er dyre. Og når det kommer til børnecykler er der endnu en fordyrrende indflydelse, og det er voksealderen. Børn i alderen 4-14 vokser konstant, og knap er den ene cykel indkøbt førend den næste skal bruges.

Man kan selvfølgelig vælge at finde en af de gode danske leverandører af børnecykler, og køber man børnecykler online er der rigeligt at vælge imellem.

Gør du det selv?

Der er dog også muligheden for at købe brugt, og det behøver ikke nødvendigvis være så bekosteligt. DBA eller Guloggratis har mange brugte cykler, som du selv kan sætte i stand, ligesom du selvfølgelig også selv kan sælge dine aflagte cykler og begrænse skaden.

Men der er dog faldgrubber og sliddele, som kan være både besværlige og omkostelige at udskifte. Vi har samlet en liste, så du ikke falder i hos en dårlig sælger og kommer hjem med katten i sækken.

Kranken

Kranken på en cykel er i teorien det samme som bilens motor. Men det betyder også, at den skal modstå mange tæsk og mange benmuskler forplanter sig heri. Den bliver med andre ord hårdt slidt, og særligt til børnecykler, som kommer i mange ukurante størrelser kan det blive en dyr affære at indkøbe ny krank.

Vi har dog fundet en guide til, hvordan du let skifter den:

Bagskifter

Mountainbikes er seje og mountainbikes kan holde til lidt af hvert, men særligt det udvendige gear som vi kender herfra, kan være en bekostelig affære at skulle skifte, og ofte kan man ikke se, at der er noget galt førend kæden konstant hopper af. Så pas på med denne. Den er dog ikke umulig at skifte. Se bare her:

Kassetten

Børn sviner, og det gælder ikke kun dit stuegulv eller resten af hjemmet. Det gælder faktisk også deres børnecykler. Og skidt og snavs er hårdt for kassetten på cyklen. Så vær opmærksom på, hvor slidt den er, for den er hverken nem eller billig at skifte: